Bogyós gyümölcs és kecskejoghurt Nagyvázsonyból
A Nagyvázsonyi Gyümölcskertészetet Kósa Imre és Dénes Ildikó családi gazdasága működteti. A Nagyvázsonyban, több mint 30 hektáron működő kertészet a bogyós gyümölcsökre helyezi a hangsúlyt.
A Nagyvázsonyi Gyümölcskertészetet Kósa Imre és Dénes Ildikó családi gazdasága működteti. A Nagyvázsonyban, több mint 30 hektáron működő kertészet a bogyós gyümölcsökre helyezi a hangsúlyt.
Kungli Ferenc vállalkozása árutermelő ültetvénynek indult, a működést azonban a kiszámíthatatlanul alakuló felvásárlási árak, valamint a nehézkes betakarítás és szállítás hatására úgy döntöttek, megpróbálkoznak a feldolgozással.
Rácz Erika és Fóris József a Csongrád megyei Mindszent külterületén gazdálkodnak tanyájukon és hagyományos technológiával készítenek, nagymamáik receptjei alapján, többféle lekvárt, szörpöt és különböző pástétomokat, gyógynövényes cseppeket.