Termelők és kézművesek

Gabko Chili- A chili paprika, ami teljesen másként csíp, mint a magyar erős paprika

2024. 05. 18., szo – 09:48

Nagy Gábornál a megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, kis mennyiséggel is eléri a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízét és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.

A borkészítés a szőlőben kezdődik – beszélgetés Bárdos Saroltával, a 2024-es Borászok Borászával

2024. 05. 17., p – 10:45

A Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot 2000-ben alapították, a kézműves családi borászat Bodrogkeresztúron található. Összesen 7 hektárnyi a birtok, melyen furmint, hárslevelű, sárga muskotály és kövérszőlő díszlik. Utóbbi egy sajátosan tokaji tájfajta, mely még a filoxéravész előtti időkből származik, s a kártevő szinte teljesen kipusztította. Leginkább édes bor készül belőle, jó évjáratban kiváló aszúszemek is gyűjthetők róla.

Kisszigeti fűszerkert

2024. 05. 11., szo – 09:01

Friss zöldfűszernövények termesztésével kezdte el őstermelői tevékenységét, a Nagymágocs Nagyközségben élő, Kiss Ferenc és felesége. Mára bővült termékkörük, így a helyi és több környékbeli termelői piacon és rendezvényen ismerkedhetnek meg a vásárlók termékeikkel.

Elit Méz és Levendula Sziget Tiszalúcon

2024. 04. 21., v – 12:49

Egyszer volt hol nem volt valamikor a 2000-es évek elején élt két teljesen átlagos, huszonéves fiatal, akik ott álltak a nagybetűs élet kezdetén és az iskolát elvégezve mégsem tudták azt, hogy pontosan mi is az ő útjuk. Nagyon sok dolog érdekelte őket számos területen ki akarták magukat próbálni, de kevés pénzzel a zsebükben nem volt egyszerű akkoriban sem egy működő vállalkozást kitalálni, létrehozni. Akkor még nem is sejtették, hogy a méhészet ilyen fontos szerepet fog betölteni nemsokára életükben.