A Chili Hungária Manufaktúrát Diczkó László és felesége, Diczkóné Stéh Enikő hozta létre 2011-ben Kabán. Ettől kezdve vannak jelen kiváló minőségű termékeikkel a magyar kézműves élelmiszerpiacon. Manufaktúrájukban a saját kertészetünkből származó zöldségeket dolgozzák fel, a termesztés és a gyártás során ötvözik a tradicionális módszereket a korszerű technológiával.
A kezdeti útkeresési időszak végén megtalálták a számukra megfelelő irányt: nagy hozzáadott értékkel, magas feldolgozottságú, kézműves élelmiszert készítenek, ami mindenben megfelel a legmagasabb élelmiszerbiztonsági előírásoknak és a vásárlói igényeket.
Magas minőségű élelmiszert, csak prémium minőségű alapanyagokból lehet készíteni. Növénytermesztési technológiájuk a ma már elvárt integrált növénytermesztési technológián alapul, ahol évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt kap a biológiai növényvédelem.
A termékek előállításához évente húsz, esetenként harminc-harmincöt fajtát használnak. A habanero, jalapeno, bhut jolokia, trinidad moruga scorpion fajták mellett a manufaktúra minden évben új fajták termesztésével is próbálkozik.
A Chili Hungária Manufaktúra palettáján találhatóak szószok, olajok, fűszerkeverékek, szárított termékek, chilis édességek. Termékeikkel évről-évre élelmiszeripari díjakat nyernek itthon és a nagyvilágban.
Forrás: Nagy Csilla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi felelős