Hírek

Mese a magyar vándorról aki megvalósította csípős álmait

2021. 07. 30., p – 14:25

Koletán Gergely 2007-ben, mesébe illően, fogta a tarisznyáját, benne a hamuba sült pogácsával, repülőre ült és meg sem állt Dublinig. Dolgozott mosogatófiúként és multinacionális cégnél is. Közben hobbiként a chili szerelmese lett és külvárosi albérletében cserepekben chilit kezdett el nevelgetni, hogy Dublinban a vasárnapi húslevesébe is legyen mit tenni az Erős Pista vagy a nagypapa „cicafarok” paprikája helyett.

Az Agrárminisztérium prioritásként kezeli az állattenyésztési ágazatot

2021. 07. 29., cs – 09:48

Az agrártárca prioritásként kezeli az állattenyésztési ágazatot: az állattartó telepek fejlesztésének támogatása címen tavaly kiírt pályázati felhívás keretösszegét 50 milliárd forintról 260 milliárd forintra emelték – mondta Nagy István agrárminiszter Mezőkövesden, szerdán az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán.

Nagy István: A kormány célja a járvány helyzet után is a helyi termelők erősítése

2021. 05. 04., k – 16:45

Nagy István az üllői piac ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben a helyi gazdaságok élénkítésre vezette be a termelői piac fogalmát és támogatta a piacok kialakítását, így 2020-ra csaknem a háromszorosára emelkedett a piacok száma.

Idén és jövőre újabb 1500 milliárd forint juthat vidékfejlesztésre

Az átmeneti időszakban, idén és jövőre újabb 1500 milliárd forint juthat vidékfejlesztésre uniós forrásokból, költségvetési társfinanszírozással - mondta a Portfolio gazdasági hírportál online konferenciáján a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

Megjelent az öntözési közösségek együttműködéseit támogató felhívás

2021. 02. 04., cs – 16:37

Magyarország Kormánya alapvető célként tekint az öntözéses gazdálkodás szakmai színvonalának, illetve a mezőgazdasági öntözés feltételeinek, és az öntözhető és öntözött területek arányának növelésére - közölte Nagy István agrárminiszter. 

Mr. Méz, avagy egy sajókazai családi méhészet története

2020. 12. 03., cs – 15:55

1994-ben mindössze két méhcsaláddal kezdett el méhészkedni a sajókazai Nagy család. Rokonságukban korábban nem méhészkedett senki, így a tevékenységhez szükséges ismereteket tapasztalatból, azaz leginkább saját kárukból tanulták meg. Eleinte csak pár családdal dolgoztak munka mellett, mára azonban 240 családra fejlesztették az állományt.

Egyszerűbb adózás jöhet a mezőgazdaságból élőknek

A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét és növelné az adómentességi értékhatárokat – jelentette be az agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

Ígéretes hibridek és VR méhkas a Bábolnai Gazdanapokon

Évtizedek óta tudják a gazdák, hogy ha szeptember, akkor irány Bábolna és a gazdanapok! Idén szeptember 10-12. között rendezik meg az eseményt a Bábolnai Ménesbirtok területén, melynek szakmai programjai közé visszatér a kukorica-fajtabemutató, melyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát.