Hírek

Kóstoljon bele a világ legerősebb paprikáinak világába

2024. 06. 16., v – 06:44

Ha egy kellemes csípősre, vagy ha egy intenzív gasztronómiai élményre vágyik, akkor kóstoljon bele a világ legerősebb paprikáinak világába. Ebben a kézműves chili termékek megalkotója lesz segítségére, aki a világ legerősebb chipijeiből készült szószok, őrlemények, savanyúságok folyamatosan bővülő kínálatára törekszik.

Drahota Méhészet Orosháza

2024. 06. 15., szo – 07:04

Orosházáról már több kistermelőt bemutattunk, most egy több generációs méhész család fiatal tagján a sor. A családon belül éppen egy generáció váltás zajlik, ahol a fiú átveszi édesapjától a méhészkedést. Drahota Róbert Ervin Orosházi méhész, többgenerációs méhész családban született és így egyenes út vezetett a méhész szakmához számára.

Minőségfejlesztés a helyi termékek piacán

2024. 06. 15., szo – 07:03

A helyi termékek minőségfejlesztését szolgálta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Pannon Helyi Termék Nkft. által közösen rendezett szakmai program, amelynek házigazdája a Táj-Kapocs Alapítvány volt. A taliándörögdi rendezvényen számos helyi termelő, kézműves találkozott, hogy megosszák tapasztalataikat és új kezdeményezéseket ismerjenek meg.

Hagyományunk és értékünk alapjai Mátészalkán

2024. 06. 04., k – 11:36

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2024. június 18-án szakmai rendezvényt szervez Szatmár fővárosában, Mátészalkán helyi termék és értéktári kiállítással, valamint kóstolóval egybekötve. A rendezvény célja a helyi termékek és hagyományok bemutatása, valamint a helyi közösséghez való tartozás elősegítése, megbecsülve kulturális és szellemi örökségünket.

Irtóztak a csípőstől, mégis chilitermesztő lett a gombai pár

2024. 05. 21., k – 08:13

Miért kezd el olyan valaki chilit termeszteni, aki nem is szereti? Mert csak azt gondolta, hogy nem szereti, aztán kiderült, hogy mégis. Nyárasdy Rita és Imre Gábor egy véletlen folytán költöztek Gombára, ahol növénytermesztéssel, főként chilivel foglalkoznak, melyből szószokat is készítenek. És mindenkinek ajánlják, hogy próbálja ki, mert igazi ízélményt adhat a megfelelő módon adagolt erős az ételeknek.

Gabko Chili- A chili paprika, ami teljesen másként csíp, mint a magyar erős paprika

2024. 05. 18., szo – 09:48

Nagy Gábornál a megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, kis mennyiséggel is eléri a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízét és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.

A borkészítés a szőlőben kezdődik – beszélgetés Bárdos Saroltával, a 2024-es Borászok Borászával

2024. 05. 17., p – 10:45

A Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot 2000-ben alapították, a kézműves családi borászat Bodrogkeresztúron található. Összesen 7 hektárnyi a birtok, melyen furmint, hárslevelű, sárga muskotály és kövérszőlő díszlik. Utóbbi egy sajátosan tokaji tájfajta, mely még a filoxéravész előtti időkből származik, s a kártevő szinte teljesen kipusztította. Leginkább édes bor készül belőle, jó évjáratban kiváló aszúszemek is gyűjthetők róla.

Kisszigeti fűszerkert

2024. 05. 11., szo – 09:01

Friss zöldfűszernövények termesztésével kezdte el őstermelői tevékenységét, a Nagymágocs Nagyközségben élő, Kiss Ferenc és felesége. Mára bővült termékkörük, így a helyi és több környékbeli termelői piacon és rendezvényen ismerkedhetnek meg a vásárlók termékeikkel.

Elit Méz és Levendula Sziget Tiszalúcon

2024. 04. 21., v – 12:49

Egyszer volt hol nem volt valamikor a 2000-es évek elején élt két teljesen átlagos, huszonéves fiatal, akik ott álltak a nagybetűs élet kezdetén és az iskolát elvégezve mégsem tudták azt, hogy pontosan mi is az ő útjuk. Nagyon sok dolog érdekelte őket számos területen ki akarták magukat próbálni, de kevés pénzzel a zsebükben nem volt egyszerű akkoriban sem egy működő vállalkozást kitalálni, létrehozni. Akkor még nem is sejtették, hogy a méhészet ilyen fontos szerepet fog betölteni nemsokára életükben.

Juci Piac Orosháza – álmok és kalandok

2024. 04. 20., szo – 12:10

Bella Judit Orosházán él a kistermelői tevékenysége mellett, a Juci Piac kézművesboltot üzemelteti. A nagyszüleivel óvodás korában már piacra járt, a kertjükben termelt gyümölcsöket, zöldségeket árulták, nagy kaland volt ez számára. Később persze már nem csak kofáskodni kellett, hanem komolyabb feladatokba is bevonták.