Hírek

Nagy István: A kormány célja a járvány helyzet után is a helyi termelők erősítése

2021. 05. 04., k – 16:45

Nagy István az üllői piac ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben a helyi gazdaságok élénkítésre vezette be a termelői piac fogalmát és támogatta a piacok kialakítását, így 2020-ra csaknem a háromszorosára emelkedett a piacok száma.

Idén és jövőre újabb 1500 milliárd forint juthat vidékfejlesztésre

Az átmeneti időszakban, idén és jövőre újabb 1500 milliárd forint juthat vidékfejlesztésre uniós forrásokból, költségvetési társfinanszírozással - mondta a Portfolio gazdasági hírportál online konferenciáján a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

Megjelent az öntözési közösségek együttműködéseit támogató felhívás

2021. 02. 04., cs – 16:37

Magyarország Kormánya alapvető célként tekint az öntözéses gazdálkodás szakmai színvonalának, illetve a mezőgazdasági öntözés feltételeinek, és az öntözhető és öntözött területek arányának növelésére - közölte Nagy István agrárminiszter. 

Mr. Méz, avagy egy sajókazai családi méhészet története

2020. 12. 03., cs – 15:55

1994-ben mindössze két méhcsaláddal kezdett el méhészkedni a sajókazai Nagy család. Rokonságukban korábban nem méhészkedett senki, így a tevékenységhez szükséges ismereteket tapasztalatból, azaz leginkább saját kárukból tanulták meg. Eleinte csak pár családdal dolgoztak munka mellett, mára azonban 240 családra fejlesztették az állományt.

Egyszerűbb adózás jöhet a mezőgazdaságból élőknek

A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét és növelné az adómentességi értékhatárokat – jelentette be az agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

Ígéretes hibridek és VR méhkas a Bábolnai Gazdanapokon

Évtizedek óta tudják a gazdák, hogy ha szeptember, akkor irány Bábolna és a gazdanapok! Idén szeptember 10-12. között rendezik meg az eseményt a Bábolnai Ménesbirtok területén, melynek szakmai programjai közé visszatér a kukorica-fajtabemutató, melyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát.

30 milliárd forintos pályázat indul a korszerű kertészeti üzemekért

Az egész évben folyamatos, biztonságos primőrkínálat biztosítása érdekében a kertészeti ágazat az eddigi támogatások mellett 30 milliárd forintos keretösszegű további fejlesztési forrásra számíthat – jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Szentesen, a IX.

2,2 milliárdos támogatást kapnak a borászok

2020. 09. 08., k – 08:25

A koronavírus-járvány következtében visszaeső turizmus és vendéglátás nyomán a borászok 2,2 milliárd forintnyi támogatási kérelmet nyújtottak be az agrártárcához, amely az eredetileg biztosított, 1,8 milliárd forintos keretet kiegészíti 400 millió forinttal – jelentette be a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár csütörtökön,

Grillázsból a kerítés

2020. 09. 02., sze – 14:19

Rimóczi László édesszobrász, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke a hagyományőrzésre, értékteremtésre tette fel az életét. A Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalont ebben a szellemben működteti Lajosmizsén 2014 óta, ahol különleges, egyedi, kézműves csokoládékkal és grillázs termékekkel várja a látogatókat.