Hírek

Zümmögő Sikerek: Bercsényi Családi Méhészet három generációja a hagyományok útján

2024. 02. 24., szo – 08:35

A Bercsényi Családi Méhészet nem csupán mézet kínál, hanem egy hosszú évszázados örökséget is, amely a méhek iránti szeretetből és elhivatottságból nőtt ki. Cikkünkben felfedezzük e családi vállalkozás sikerének kulisszatitkait, és betekintést nyerünk abba az életmódba, amely a méhek által zsongó természet szépségét üvegbe zárja.

Szvák Méhészet

2024. 02. 13., k – 08:59

Szvák Attila, és Szvák Szabolcs Csabacsűdön élnek Békés Vármegyében, itt alakították ki méhészetünket „Szvák Méhészet” néven. 14 éve kezdtek méhészkedni 10 méhcsaláddal, nagyon megszerették a méhészetet a szorgos kis bogarak munkáját, a különböző mézek más és más gyógyhatását, a propolisz, a virágpor jótékony hatását, ezért a bővítés mellet döntöttek.

Gyógynövényekkel ismerkedhetünk Kováts Nórával, Füzéren

2024. 02. 11., v – 10:39

Engedje meg a kedves olvasó, hogy egy kis földrajzi bevezetéssel kezdjem cikkemet, ahol is megismerkedhet a Zemplén egyik jellegzetes tájegységével, a Hegyközzel. A Hegyközben található Füzéren él Kováts-Kertész Nóra a családjával, akivel beszélgetve a gyógynövények világába is betekinthetünk.

Az Év Agrárembere 2023 a Gömbi Burgonyán túl a tanyasi életformát is népszerűsíti

2024. 01. 18., cs – 09:42

A helvéciai fiatal gazda már több szakdolgozatának is családi gazdaságukat választotta alapjául. Az azóta már levédett Gömbi Burgonya termesztése, logisztikai háttere, értékesítése hálás téma volt a vidékfejlesztési agrármérnöki, a növényvédelmi szakmérnöki és a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki diplomához is.

Terményüket piacokon, illetve interneten keresztül értékesítő mezőgazdasági őstermelők bizonylatolási gyakorlata

2024. 01. 13., szo – 10:47

Egy gazdálkodók körében gyakran felmerülő kérdést tisztáz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) segítségével. Állást foglalnak abban, kell-e az őstermelőnek számláznia, amennyiben fizikai piaconok vagy interneten értékesít.

A zirci piacot a legkedvesebb hanglatú termelői vásárnak tartják sokan

2024. 01. 10., sze – 10:08

A Zirc központjában kialakított fedett vásártéren 2022 májusában tartottak először a régi idők hagyományait követve termelői és kézműves vásárt. A piac első évében a kitartás eredményeként egyre több lett az árus és a vevő. A második évben, 2023-ban még több. A harmadikban, idén nem is kell tavaszig várni az újranyitásra.

Virágos Élet

2024. 01. 08., h – 10:06

Fóris Anna és Ödön négy gyermekük mellett önellátó családi gazdaságot vezetnek, zöldségközösséget látnak el és szaktanácsadással is foglalkoznak. Emellett fix ágyásos technológiát alkalmaznák a minél jobb virágzásért. Pátkán háromezer négyzetméteren gazdálkodnak biomódszerekkel, mobil ólas baromfitartást folytatnak.