Melegen sajtolt tökmagolaj 0,1 dl

1 800Ft / db

A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.

Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.

A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.

Rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben. Számos betegségre természetes medicina.

Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője; ajánljuk: pirítósra, kocsonyára, saláták ízesítésére, vagy akár friss kenyérrel tunkolva. 

A melegen sajtolt tökmagolajunk és a tökmagkrémünk is az Őrségi Nemzeti Park védjegyes terméke.

Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!