szigetitamas

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Szigeti Farm

https://www.szigetifarm.hu/

A Szigeti Család tagjai már generációk óta mezőgazdasággal foglalkoznak a Kalocsa melletti Szakmár és Újtelek, Kistény szállás körüli földterületeken. A rendszerváltást és privatizációt követően a vállalkozás családi gazdálkodás formájában működik a mai napig. A vidéki értékek, a kiváló minőségű haza élelmiszertermelés megerősödésével, illetve az Európai Uniós és hazai támogatások segítségével a gazdálkodás folyamatosan fejlődik és igyekszik több lábon állni.

Állattenyésztésben megtalálható 400 db tejhasznú Holstein fríz és magyartarka, valamint 70 db húshasznú szarvasmarha, 20 őshonos lipicai ló és 140 db juh. 

A növénytermesztés alapvető célja, hogy kiszolgálja a tenyésztett állatokat, a többlettermést pedig leszerződve értékesítik (őszi repce, napraforgó).  Az olajos magvakon kívül a klasszikus gabonanövényeket termesztik, valamint kis területen csemegekukoricát és fűszerpaprikát.

A főleg gabonanövényekre fókuszáló hazai és nemzetközi áruszállítás üzletágban jelenleg 7 kamion végzi a munkát.

A 2020-as évtől tovább bővítették a szolgáltatás listájukat: létrehoztak egy növényvédelmi gépeket felülvizsgáló bázist, a Magyar Növényvédő és Növényorvosi Kamara tagjaként, ahol a környékbeli gazdák tudnak megfelelni a kötelező előírásnak.

A diverzifikációs pályázat segítségével újonnan falusi szálláshely szolgáltatást hoztak létre, ahol egyenlőre 4 szoba 10 férőhellyel várja a nyüzsgő városi életmódtól távol maradókat. A vidéki környezet alkalmas a csendes pihenést kedvelőknek valamint az aktív kikapcsolódást szeretőknek is. Az egyszerűen kialakított szálláshely bicikli túra útvonalon fekszik, 7 km-re található a közkedvelt és híres fürdőhely, a Szelidi-tó. (www.szelidi-to.hu)

A történelmi és kulturális kistérségi központ Kalocsa, 10 kmre található.  (www.kalocsa.hu)

Árusító hely
Szakmár 6336 , Kistény major 1.
Nyitvatartás
hétfő: 8:00-16:00
kedd: 8:00-16:00
szerda: 8:00-16:00
csütörtök: 8:00-16:00
péntek: 8:00-16:00
szombat: 8:00-16:00
vasárnap: 8:00-16:00