Dimenzio

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Tóth Bálint

Üdvözlöm!

Tóth Bálint vagyok, Orosházán születtem, és jelenleg is Orosházán élek. A 90-es évek elejétől vállalkozóként több országban alapítottam céget, ismertem meg embereket, szereztem barátokat, így ismerve meg más nemzeteket is. Utazásaim során szembesültem azzal, hogy mennyire tisztelik a múltjukat, és mennyire őrzik hagyományaikat. Valószínűleg ezeket látnom kellett ahhoz, hogy rájöjjek, mi az amit én is keresek. Paulo Coelho-t idézve "kincseket mentem keresni", s rá kellett jönnöm, hogy az a kincs amit keresek, az itt Orosházán található, s hogy nekem is a helyi, saját értékeinket kell őriznem.

Rá kellett jönnöm, hogy számomra mennyire fontos a család, a tisztelet, a múlt tisztelete, az érték mentés, a hagyomány őrzés. Valószínűleg ezért alakult úgy az életem, hogy 2002-ben megkaptam az engedélyt a csíramálé üzem működtetésére, amiben a Bikádiné Marika néni elmondása alapján készült, csodálatos ízű, ropogós szélű csíramálé sül. Köszönet neki érte, hogy önzetlenül elmondta a receptet, amit már több generációkon keresztül használtak, s amiből a családjuk élt.

Valószínű nem véletlen, hogy megismerkedtem sok nagyszerű emberrel, baráttal, akik célul tűzték ki, igazi lokálpatriótaként, Orosháza értékeinek megmentését. Szeretném én is, ha az OROSHÁZI BÚZACSÍRAMÁLÉ olyan hírnévre tenne szert, amiről mindenkinek a kellemes íz, az egészség, és a hagyomány, mint viharsarki kuriózum jutna eszébe, felemelve az őt megillető helyre

Tájékoztatom önöket, hogy a facebook-on is megtalálnak minket, ahol naprakészek vagyunk. www. facebook.com/oroshazicsiramale
 Köszönjük eddigi bizalmukat, jó egészséget mindenkinek.

Árusító hely
Orosháza 5900 , Eszperantó utca 8. Kérem, telefonon keressenek az alábbi számon: +36 20 9725127

Csiramálé

Tóth Bálint ( 5900 Orosháza, Eszperantó utca 8.)
450Ft / db

A CSÍRAMÁLÉ

Ősi hagyományokon alapuló helyi jellegzetesség, tápláló édesség, reformélelmiszer, vitaminbomba vagyis BÚZACSÍRAMÁLÉ!

Nagyon egészséges, tipikus Orosházi népi étel. Sajnos fejlett társadalmunkban egyre kevesebb természetes, és adalékmentes élelmiszert fogyasztunk, ami miatt egyre többször előfordulhatnak a vitamin és az ásványanyag hiányok, amik tünetekkel, betegséggel járnak.