kampit

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Kampits Családi Pince

Egy kicsi, kézműves hobbi borászat a soproni borvidéken, két hektár területtel. Kőszegen, ahol a borászat mindig jelen volt, ám igazán nagy gazdaságok nem alakultak ki, megmaradt az emberi kapcsolatokon alapuló gazdálkodás, melyet mi is szeretnénk tovább ápolni.

Árusító hely
Kőszegdoroszló 9725 , 1786/1 Pogányok
Nyitvatartás
hétfő: Előre egyeztetett időpontban
kedd: Előre egyeztetett időpontban
szerda: 14:00-18:00
csütörtök: Előre egyeztetett időpontban
péntek: Előre egyeztetett időpontban
szombat: 14:00-18:00
vasárnap: Closed

Rozé

Kampits Családi Pince ( 9725 Kőszegdoroszló, 1786/1)
1 200Ft / db

Az örök sláger bor, mert fiatalos, üde és divatos. Harapós, magas alkohollal rendelkező bor. Ajánljuk minden eseményre és társasághoz. Hogy ne üres kézzel kelljen érkezni egy vendégségbe. Áztatás nélkül direkt préseléssel készített, némi Co2-vel rendelkező, zamatos rozébor. A korty puha és kerek. Ideális hőmérsékleten fogyasztva egy igazi élményt ad egy könnyed üdvözléshez.

 

Közvetlenül rendelhető

Furmint fehérbor

Kampits Családi Pince ( 9725 Kőszegdoroszló, 1786/1)
1 200Ft / db

Kísérlet, mely nagy feladatot ró a pincénkre. Különleges, igazi magyar fajta, mely újra teret hódít. Komoly, ásványos bort tud eredményezni. Nagy gazdagság a lassan bontakozó illatban, a korty pedig egyszerre komoly és kacér. Kézi szüretelés után gyors áztatás, majd préselés következik. Az érlelés tartályban történik, így az illatokat rögtön bezárjuk. Reduktívan, a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük. Kis tételszámmal dolgozunk, mindössze 400 palack kerül polcokra.

Blauburger

Kampits Családi Pince ( 9725 Kőszegdoroszló, 1786/1)
1 300Ft / db

Kerek, savharmonikus- igazán mélyszínű vörösbor, mely önmagában is nagy élményt nyújt. Hosszú kortyában ásványok és piros gyümölcsök jellemzik. Hordóban érlelt tételről van szó, így a kissé vaníliás jegyeket is magán hordozza. Az ünnepek és a mindennapok borának is számít a sokszínűsége miatt.Új lendület a pincénkben. Kuriózumnak számít Kőszegen és a Kampits Pincében is. 1923-tól tartják nyilván, ám Kőszegre a 2000 –es években került belőle. Fogyassza komolysággal!

Közvetlenül rendelhető

Kékfrankos

Kampits Családi Pince ( 9725 Kőszegdoroszló, 1786/1)
1 200Ft / db

A Soproni borvidék zászlós bora.  Kipróbálása ajánlott. Kimagasló minőséget eredményezett ebben az évben is. Kisfahordós érlelés során magas eleganciával rendelkezik. Hagyományos nyílt erjesztéssel készül, mely gondos odafigyelést és komoly szabályokat követel. Gyors seprőlevétellel, finomseprőn hagyva érlelve, majd palackba zárva várja a felbontást. Meleg és rusztikus illatjegyeket hordoz a kellemes tanninokkal együtt. 2 év hordós érlelés után töltöttük palackba.

Közvetlenül rendelhető