TothPinceszet

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Tóth Pincészet

Borbolt

Borboltunk Kőszegen, a Rákóczi utca 6. szám alatt az év minden napján 08.00–19.00 között nyitva tart. Itt boraink teljes kínálatát megtalálod, ráadásul a pince áron kapható folyó és palackozott boraink mellett számtalan eszköz és kellék is megtalálható melyek kitűnő ajándékként szolgálnak. Nézz körül hangulatos teraszunkon, kukkants be kóstolótermünkbe aztán vidd magaddal Kőszeget egy pár palack borba zárva.

Kőszeg-hegyalján termett természetes szőlőlevünk (must) ideális sofőröknek, kis- és nagymamáknak, gyerkőcöknek. Ajánljuk ezen kívül kézműves csokoládéinkat és bonbonjainkat; minőségi pálinkáinkat; tradicionális pezsgőinket és kiváló kávéinkat. Keresd továbbá régiónkról szóló többnyelvű könyveinket, kőszegi képeslapjainkat és ajándéktárgyainkat.

 

 

 

Borozó

Kóstolótermünk és tágas borterasztunk kora tavasztól kőső őszig tart nyitva, amely időszakban garantált borkóstolók, sportközvetítések, élőzenés estek teszik Kőszeg legmenőbb helyévé borházunkat.

Borházunk az 1800-as években épült klasszicista stílusban, mely mára (köszönhetően a gondos és mindenre kiterjedő felújításnak) újra régi szépségében pompázik. A hívogató kapuszínen keresztül előbb termelői borboltunkba majd a hangulatos zárt teraszra jutunk el, ahol a boltíves tornác hívogat bennünket a kóstolóterem felé. Mivel borainkat a hagyományok tiszteletben tartásával, modern technológiával a mai kor emberének készítjük, így kóstolótermünk berendezése is ezt sugallja. Valljuk, hogy a minőségi borokat minőségi módon kell bemutatni. A kényelmes, hangulatos környezetet egyik oldalról a szőlőinkből nyúló csodálatos kőszegi látkép, másik oldalról az ablakokból látható templomtorony teszi egyedivé.

Árusító hely
Kőszeg 9730 , Rákóczi Ferenc utca 6
Nyitvatartás
hétfő: 8:00-19:00
kedd: 8:00-19:00
szerda: 8:00-19:00
csütörtök: 8:00-19:00
péntek: 8:00-19:00
szombat: 8:00-19:00
vasárnap: 8:00-19:00

Chardonnay

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 650Ft / db

Világos arany szín, szép feltapadással. A fajtára jellemző gyönyörű vajas illat mellett egyéb izgalmas illatokat is érezhetünk. Kellemesen krémes, selymes, gömbölyű bor hoszszú lecsengéssel. Ez a bor állandó bizonysága annak, hogy Isten szeret minket és örömét leli abban, ha minket boldognak lát.

Évjárat: 2018

Jelleg: száraz fehérbor

Alkohol tartalom: 12,5 v/v %

Kiszerelés: 0,75 l

Zöld Veltelini

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 650Ft / db

Hihetetlen bor. Ragyogó zöldessárga színét szépen egészíti ki az intenzív, de mégis elegéns Tramini illat. Meglepően friss és üde utóízzel rendelkező bor. Illat és íz jegyeiben a szamóca, körte, mandarin és grapefruit aromák jelennek meg.

Évjárat: 2018

Jelleg: félédes fehérbor

Alkohol tartalom: 12,5 v/v %

Kiszerelés: 0,75 l

Kőszegi Kékfrankos Rosé

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 650Ft / db

Kékfrankos szőlőből készült, friss gyümölcsízű, kellemesen savas, üde bor, a szőlőfajtára jellemző aromával és zamatkompozícióval. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 10-12 C elsősorban könnyű, zamatos ételekhez ajánljuk. A tavaszi, nyári délutánok, esték kedélyes beszélgető bora.

A kőszegi várszínház előcsarnokában egy felejthetetlen várszínházi előadás szünetében, barátainkkal beszélgetve és közben rozét kortyolgatva bátran kijelenthetjük: Élni jó!

Évjárat: 2019

Terület: Kőszeg, Kövi dűlő

Alkohol tartalom: 12,5 v/v %

Kiszerelés: 0,75 l

Kőszegi Cabernet Sauvignon & Franc

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 650Ft / db

A vörösborok királya. Apró, vastag héjú, későn érő bogyók, garantáltan igen nagy mennyiségű színező- és cserzőanyaggal a héjban. Bora sötét, magas tannintartalmú (csersavdús), kiválóan alkalmas tölgyfahordóba való érlelésre. Orrunkkal sokszor a fekete ribizli és a zöldpaprika, a csokoládé illatának a jegyeit fedezhetjük fel benne. Fiatal korában gyakran kemény. A lágy aromák és kerek struktúrák csak palackban való tárolás után alakulnak ki. Fiatalon nehéz húsételekhez, éretten nemes vadhoz illik.

 

Évjárat:2017

Terület: Kőszeg, Guba hegy

Kőszegi Kékfrankos 'Ostrombor'

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 650Ft / db

A legelterjedtebb vörösbort adó szőlőfajtánk, a kőszegi hegyoldal egyik tradicionális szőlőfajtája. Illata tiszta, intenzív, piros bogyósgyümölcsöket (ribizli, málna, eper) és virágos jegyeket fedezhetünk fel benne. Kóstolva száraz, savai lendületesek, tanninja lágyan simogat. Ízében vadmálna és erdei gyümölcsök viszik a prímet. Bora aránylag lassan fejlődik, egyéves korára az érdességét finom bársonyosság váltja fel, nemes ízével legbecsesebb vörösboraink közé tartozik.

Szőlőmust 3 liter

Tóth Pincészet ( 9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6)
1 950Ft / db

Friss must most - az ősz íze egész évben.

A dobozba zárt szőlőlé kíméletesen préselt natúrlé, amely semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, tartósságát hőkezeléssel értük el. Aki volt már szüreten, ismeri az élményt amit a présből gazdagon ömlő, friss must kortyolása jelent. Hidegen, tisztán vagy szódával, fröccsnek óriási.

Praktikus 3 literes bag-in-boxban