Méhész11

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Barkóczi Méhészet Kaptárlevegős Vendégház

Füzesgyarmaton található a Barkóczi Méhészet Kaptárlevegős Vendégháza.

Az itt található Barkóczi Méhészet mézpergető műhelye nyitott az idelátogató turisták előtt. Megismerhetik a méhészkedés rejtelmeit, fedelezhetnek, pergethetnek és minden éppen szezonális méhészeti tevékenységet kipróbálhatnak. Ebbe a környezetbe illeszkedik agro- és egészségturisztikai különlegességével a Kaptárlevegős Vendégház. Az agro- és egészségturizmus új, nagy fejlődés előtt álló lehetősége a kaptárlevegő. A jelen adottságait igazítja a jövő kihívásai felé. Jelenleg ez a vendégház Magyarország első és egyetlen komplex szálláshelye, ahol a kaptárlevegő jótékony hatásait hasznunkra fordíthatjuk úgy, hogy mindeközben a méheket sem zavarjuk serénykedésükben és ők sem minket a pihenésben. Belélegezve ez az elegy a légzőszervi és mentálhigiénés problémákra is kiváló megoldást kínál. A szálláshely apiterápiás tevékenysége nagyon sokrétű. A kifejezés az apis (méh) és a terapia (gyógyítás) szó összevonásából keletkezett. Apiterápia alatt a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük. A vendégházban emiatt korlátlan mézfogyasztás is várja a pihenni vágyókat. Megkóstolhatnak minden, a méhek által megtermelt finomságot.A méhek lakását, a kaptárakat, beépítettük a szálláshely egyik szobájának falába. Ezáltal a szoba légterébe a kaptárak levegője bejut, ellenben a méhek nem, így a méhszúrás veszélye nélkül élvezhetjük a levegő nyugtató hatását. Kettő fekhely úgy helyezkedik el, hogy pihenés közben rálátást biztosít a méhek munkájára egy üvegfalon keresztül.

Mi a kaptárlevegő?

A méhek lakásában a kaptárban keletkezett nagyon összetett a begyűjtött anyagok kipárolgásából keletkező illó anyagok összessége.

Ha valaki légúti problémáktól szenved, biztos enyhülést hoz számára a kaptárlevegő, jótékonyan hat a fáradtság, ingerültség, szorongás ellen, illetve a betegségből lábadozásban is segít. A vendégház minden igényt kielégítő kényelme mellett a kaptárlevegős szoba nyújtotta terápia lehetőségével is kényezteti az ide érkező kedves vendégeinket.

A Kaptárlevegős Vendégház közel egy hektáros területen csendes zöldövezetben található és könnyen megközelíthető. Erdők, bokrok, virágok, méhészet veszi körül, ám a megfelelő távolságok biztosítják, hogy méhszúrástól se kelljen tartani. Madárcsicsergés és a természet pihentető hangjai segítik a kellemes pihenést, miközben az ember és méh egymás zavarása nélkül élheti békés mindennapjait.

Árusító hely
Füzesgyarmat 5525 , József Attila u. 17.
Nyitvatartás
hétfő: nyitva egész nap
kedd: nyitva egész nap
szerda: nyitva egész nap
csütörtök: nyitva egész nap
péntek: nyitva egész nap
szombat: nyitva egész nap
vasárnap: Zárva